'We hadden al een beetje afscheid van Younes genomen'

Het hield de gemoederen bij Ajax de afgelopen week behoorlijk bezig: de afgeketste transfer van Amin Younes. Ajax en Napoli hadden al een akkoord bereikt over de overgang en de spelers en trainers hadden praktisch afscheid van hem genomen, maar Younes besloot om tóch in Amsterdam te blijven.

Ajax-trainer Erik ten Hag is daar erg blij mee. "Ik wilde niet dat hij zou vertrekken, heb me er ook tegen verzet. We houden nu drie spelers (Younes, Justin Kluivert en David Neres, red.) voor twee posities. Dat is ook nodig voor de concurrentie en als je te maken krijgt met blessures en schorsingen."

Over het hoe en waarom van het niet doorgaan van de transfer, hield Ten Hag zich op de vlakte. "Dat is iets tussen Younes en Napoli. Ajax staat daar buiten. Noem het voortschrijdend inzicht van de speler."

Amin Younes in Napels ANP Pro Shots

'Younes wil er voor knokken'

Ten Hag had geen rekening gehouden met het scenario dat Younes het seizoen alsnog in Amsterdam zou afmaken. Hij heeft daarom met de aanvaller om de tafel gezeten om de toekomst te bespreken.

"Dan kijk je als trainer naar de motivatie bij zo'n speler. Maar het werd mij snel duidelijk dat dat geen probleem is", aldus Ten Hag. "We hebben samen een doel, dat is kampioen worden. Hij moet er voor knokken en hij wil er ook voor knokken. Daar heeft hij ook alle reden voor, want hij is in beeld bij de Duitse selectie voor het WK."

STER reclame