NOS NieuwsAangepast

Migranten gewond bij gevechten Calais

Migranten vechten in Calais

Bij een vechtpartij tussen migranten in de Noord-Franse stad Calais zijn zeker 22 mensen gewond geraakt. Vier van hen verkeren in levensgevaar. De vier zijn 16 tot 18 jaar oud. Onder de gewonden zijn ook twee agenten.

Bij de vechtpartij werd ook geschoten. Volgens de autoriteiten zijn zes mensen door kogels geraakt.

Aanleiding voor het gevecht was een ruzie tussen groepen Afghaanse en Eritrese migranten. Volgens de Franse autoriteiten gingen zo'n honderd migranten met elkaar op de vuist en sloegen ze elkaar met stokken en stenen. De Franse minister van Binnenlandse Zaken spreekt van een "ernstig incident" en reisde met spoed naar Calais af.

EPA
Bij de gevechten raakten zeker vier migranten zwaargewond

Tot eind 2016 verbleven duizenden migranten in een grote krottenwijk die de jungle werd genoemd. Toen de krottenwijk werd geruimd, werden de migranten verspreid door het land. Ze mochten zelf kiezen naar welke plek ze gingen.

"Er zijn in Calais altijd een paar honderd migranten gebleven", zegt correspondent Frank Renout in het NOS Radio 1 Journaal. "Nu zouden het er zo'n 700 zijn. De situatie is gespannen omdat de politie er meer bovenop zit dan voorheen. De autoriteiten willen voorkomen dat er een nieuw kamp komt."

De migranten komen vooral uit Afghanistan, Ethiopië, Eritrea en Sudan. Ze willen allemaal naar Engeland en proberen geregeld via vrachtwagens of treinen door de Kanaaltunnel in Engeland te komen. Het komt geregeld tot vechtpartijen tussen groepen migranten. Burgemeester Bouchart van Calais heeft gezegd dat de relschoppers weg moeten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl