Oussama Idrissi

AZ naar laatste vier KNVB-beker na zege op gehavend PEC

AZ heeft voor de zesde keer in zeven jaar de halve finales van de strijd om de KNVB-beker bereikt. De viervoudig bekerwinnaar rekende in Alkmaar met 4-1 af met PEC Zwolle.

De bezoekers, die Ryan Thomas, Mustafa Saymak, Ruben Ligeon en Bram van Polen moesten missen, begonnen goed aan de wedstrijd. De nummer vijf van de eredivisie zette de nummer drie direct onder druk, maar grote kansen leverde dat niet op.

Na tien minuten nam AZ het heft in handen en al snel was het raak. De Zwolse defensie liet zich verrassen bij een dieptepass en na een prima kapbeweging scoorde Wout Weghorst met een stiftje.

Wout Weghorst maakt de 1-0
    Guus Til na zijn treffer tegen PEC Zwolle
    Diederik Boer na zijn rode kaart

Zwolle had het lastig, maar kwam na een half uur uit het niets langszij. Nadat Younes Namli de bal totaal verkeerd geraakt had, kopte Wouter Marinus raak. Lang duurde de Zwolse vreugde niet, want Guus Til liep even later bij een corner makkelijk weg bij Dirk Marcellis en liep de 2-1 binnen.

PEC begon weer sterk aan de tweede helft, maar al snel ging het mis voor de Zwollenaren. Eerst kon doelman Diederik Boer met rood vertrekken - hij maakte hands toen hij de doorgebroken Alireza Jahanbakhsh wilde afstoppen - en even later schoot Idrissi de 3-1 binnen.

Daarmee was het duel gespeeld. Zwolle probeerde het nog wel, maar niet veel later zorgde Weghorst op aangeven van Jahanbakhsh voor 4-1. Het was voor de spits al de achtste treffer dit bekertoernooi.