Siemenspersoneel wordt bijgepraat over de voorgenomen sluiting
NOS NieuwsAangepast

De laatste hoop voor Siemens Hengelo: twee mogelijke kopers

De Siemens-medewerkers in Hengelo die hun baan dreigen te verliezen, kunnen nog een beetje hoop houden. Er zijn twee partijen serieus geïnteresseerd in een overname van de vestiging van het Duitse industrieconglomeraat.

"De directie van Siemens is in gesprek met diverse belangstellenden over verschillende scenario's", schrijft minister Wiebes van Economische Zaken naar aanleiding van Kamervragen. Volgens hem gaat het om partijen die actief zijn in industriële groeimarkten, en "streven ze ernaar om op korte termijn overeenstemming te bereiken."

Meer kan Wiebes er op dit moment nog niet over zeggen.

De sluiting van de vestiging in Hengelo is onderdeel van een wereldwijde reorganisatie door Siemens. Het bedrijf heeft 3000 mensen in Nederland werken, van wie 600 in Hengelo. Siemens zegt te proberen gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen.

Veel geïnvesteerd

Afgelopen jaren investeerden overheden 134 miljoen euro om de voorzieningen in het gebied rond de Overijsselse vestiging te verbeteren. Zo is er een nieuwe verbinding van het centrum naar de snelweg A35, zijn er warmte-en gasleidingen aangelegd en is de binnenhaven van de stad vernieuwd. Ook Siemens maakte daar gebruik van.

Volgens het ministerie is de regio door die investeringen straks in staat om de werkgelegenheid op peil te houden, ook als Siemens Hengelo definitief sluit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl