Amin Younes in het shirt van Ajax. De vraag is of hij het tenue dit seizoen nog zal dragen.
NOS VoetbalAangepast

Younes sluit vrijdag weer aan bij selectie Ajax

Amin Younes sluit aanstaande vrijdag weer aan bij de selectie van Ajax. De transfer van de buitenspeler naar Napoli is afgeketst. Wegens privéomstandigheden koos Younes ervoor om van de overgang af te zien. Hij is inmiddels weer in Amsterdam en maakt het seizoen af bij Ajax.

Na zijn terugkeer heeft Younes gesprekken gevoerd met trainer Erik ten Hag en directeur voetbalzaken Marc Overmars. Daarin is volgens de club het vertrouwen in en naar elkaar uitgesproken. "Amin vond het beter om hier te blijven en van ons hoeft hij niet weg. Wij kunnen hem goed gebruiken en zijn blij met deze beslissing. Ons streven is alle posities dubbel bezet te hebben. Daarom kan ik mij vinden in deze wending", aldus Overmars.

Akkoord

Ajax en Napoli waren het al eens over een transfersom van vijf miljoen euro en Younes zou voor vijf jaar tekenen in Napels. De buitenspeler werd afgelopen vrijdag door een delegatie van Napoli ontvangen op het vliegveld van Napels en werd daarna medisch gekeurd. De onderhandelingen verliepen echter moeizamer dan verwacht.

In geval van privéomstandigheden, waardoor de transfer uiteindelijk afketste, wordt al snel gedacht aan iets ernstigs, maar daar is volgens Ajax geen sprake van.

Contract

Het contract van de vleugelaanvaller bij Ajax loopt in de zomer af. De verbintenis bevat voor de Amsterdammers een optie om Younes een jaar langer in de hoofdstad te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl