Jens Toornstra
NOS VoetbalAangepast

'Verlies tegen PSV kan gevolgen hebben voor Van Bronckhorst'

Wil Feyenoord de komende maanden niet voor spek en bonen meedoen, dan moet er vanavond in het bekertoernooi worden gewonnen. Eredivisiekoploper PSV komt op bezoek in De Kuip en Giovanni van Bronckhorst bestempelde het treffen al als het "belangrijkste duel tot nog toe".

NOS-commentator Arman Avsaroglu komt wekelijks bij Feyenoord en onderstreept het belang van het duel met de Eindhovenaren. Volgens de Feyenoord-volger kan het duel weleens doorslaggevend zijn voor de toekomst van Van Bronckhorst.

We leggen Avsaroglu drie vragen voor.

Giovanni van Bronckhorst

Jij komt wekelijks in de Kuip: merk je veel verschil in sfeer in vergelijking met vorig seizoen?

"Bij de mensen binnen de club niet echt. Maar bij de fans bespeur ik wel fatalistisch denken. Er heerst weer dat gevoel van voor de titel. Dat van: we winnen toch nooit iets. Terwijl ze heel lang die sfeer van vorig seizoen doortrokken."

"Toen Kevin Diks afgelopen weekeinde in de ploeg kwam, klonk er nog een heel cynisch applaus. Een beetje hetzelfde als Bilal Basacikoglu is overkomen. Dat is niet hoe je een speler van jezelf ontvangt."

Dirk Kuijt en Giovanni van Bronckhorst, vorig seizoen tijdens een training

Een ontslag van de trainer lijkt niet aan de orde. Verbaast het je dat Van Bronckhorst nog zo stevig in het zadel zit?

"Hij heeft heel veel krediet na het winnen van drie prijzen in drie jaar. Maar over bepaalde keuzes die hij heeft gemaakt en opvattingen die hij heeft, worden nu wel vragen gesteld. Ook de achterban roert zich."

"Het is speculeren, maar als Feyenoord van PSV verliest, dan voetbalt het drie maanden nergens meer om. En dan is het na dit seizoen misschien wel afgelopen met Van Bronckhorst. Niet dat hij ontslagen zal worden, maar wellicht wordt in goed overleg besloten uit elkaar te gaan."

"Als hij echter van PSV weet te winnen, dan verstomt de kritiek."

Steven Berghuis

Zag je zondag tegen ADO een ander Feyenoord dan voor de winterstop? En wie moet(en) er nu opstaan?

"Nee, eigenlijk helemaal niet. De ploeg is snel van slag bij een tegengoal en dat zag je ook tegen ADO. Feyenoord leunt heel erg op Steven Berghuis. Als ze hem niet hadden, dan had de club er nog veel minder goed voorgestaan."

"Men hoopt er heel erg op dat Toornstra zijn vorm hervindt en Nicolai Jørgensen weer meer goals gaat maken. Achterin staat het wel - kijk naar het aantal tegengoals (20, red.) - maar voorin komt er te weinig uit. Ook van de twee buitenspelers, Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson, had men in de eerste seizoenshelft meer verwacht."

Toornstra: nog drie finales in de beker

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl