Adam Maher juicht na de wedstrijd
NOS VoetbalAangepast

Maher: dit was mijn dag, dat kun je wel zeggen

"Of dit mijn dag was? Dat kun je wel zeggen met twee goals." Adam Maher glunderde na de 3-1 overwinning van FC Twente op SC Cambuur in de kwartfinales van het bekertoernooi en dat hadden we al lang niet meer gezien.

Bij PSV moest de middenvelder het doen met invalbeurten. De laatste keer dat hij echt opviel was vier maanden geleden toen hij voor PSV twee keer scoorde tegen Putten, ook in de KNVB-beker. Hij staat achter AZ-spits Wout Weghorst (zes goals) gedeeld tweede op de topscorerslijst.

Het was een rare wedstrijd van Twente tegen Cambuur. De Tukkers domineerden, maar kwamen wel achter. "Een kans, een goal", verzucht Maher, die geen moment aan uitschakeling had gedacht. "Dat mag ook niet gebeuren, met alle respect naar Cambuur toe. Een club als Twente moet de halve finales halen."

Met een rake vrije trap en een afstandsschot werd Maher matchwinner. "Die hoorde de keeper alleen maar suizen", zei trainer Gertjan Verbeek bewonderend. "Hij schoot ze twee keer fantastisch in. Een fantastisch moment voor hem en voor ons. Adam heeft laten zien dat hij nog steeds bepaalde kwaliteiten heeft."

Beker of competitie?

Wat is nou belangrijker: handhaving in de eredivisie (Twente staat vijftiende) of proberen de beker te winnen. "De beker is een prijs, daar gaan we honderd procent voor. Maar nu is zaterdag het belangrijkst, als we naar sc Heerenveen gaan", aldus Maher.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl