Luuk Blijboom, Annette van Trigt en Martijn Krabbendam NOS

'Als je Koeman wéér overslaat, wordt hij een soort prins Charles'

tijd van publicatie Aangepast

De krabbels zijn nog niet gezet. Toch lijkt het niet lang meer te duren voordat de KNVB bekendmaakt dat Ronald Koeman bondscoach van Oranje wordt. Ook de aanstellingen van een technisch directeur en een hoofd opleidingen zijn aanstaande.

De gasten in het Sportforum zijn het erover eens: Koeman is in Zeist de ideale opvolger van Dick Advocaat.

"Koeman moet je vandaag al aanstellen", begint Luuk Blijboom van De Telegraaf.

"Als je hem nu wéér zou overslaan, wordt hij een soort prins Charles", aldus programmamaker Annette van Trigt, die verwijst naar het lange wachten (66 jaar) van de troonopvolger van koningin Elizabeth II.

'Meest geschikte kandidaat'

Oranje-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International noemt Koeman, die al jaren bovenaan een lijst staat maar in 2014 tot zijn eigen ongenoegen werd gepasseerd door Guus Hiddink, "de meest geschikte kandidaat."

"Kijk maar naar zijn pakket. Hij heeft als speler de top gehaald, als trainer de top drie in Nederland gecoacht en hij is een tijd in het buitenland geweest. Wat wil je nog meer?"

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'De beste technisch directeuren werken bij de clubs'

Voor de positie van technisch directeur bij de KNVB vallen namen als Gerard Nijkamp (PEC Zwolle) en Nico-Jan Hoogma (Heracles Almelo).

Blijboom ziet daar liever een type van de categorie Koeman. "Zet daar ook een zwaargewicht neer. Ga er met de bezem doorheen!"

"Maar de KNVB is natuurlijk niet meer de rijkste", reageert Krabbendam. "Dit is een functie waarbij je weinig verdient in vergelijking met de clubs. Dan kom je altijd uit bij mannen als Nijkamp."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'De grootste kwaliteit van Federer? Niet verzadigd raken'

Over zwaargewichten gesproken. Roger Federer won zondag bij de Australian Open zijn twintigste grandslamtitel. Aan tafel wordt de beste tennisser aller tijden de hemel ingeprezen.

Van Trigt is de eerste. "Een levende legende", zegt ze over de 36-jarige Zwitser. "Wat een kwaliteit dat je op deze leeftijd nog zo in vorm kan blijven. Echt geweldig."

Niet verzadigd

Na de gewonnen finale tegen Marin Cilic ging het veel over de gelukstranen bij Federer, die tijdens zijn speech hevig geëmotioneerd raakte. "Dat geeft aan onder welke immense druk deze man staat. Hij wordt verafgood, maar moet wel elke keer presteren", zegt Blijboom.

Krabbendam: "Zijn grootste kwaliteit is zijn drive. Niet verzadigd raken."

STER Reclame