'Taaie tante' Ferrand-Prévot gaat WK veldrijden sowieso rijden

Aangepast
Veldrijdster Ferrand-Prévot schreeuwt het uit na valpartij
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Haar pijnkreet deed het ergste vermoeden, maar Pauline Ferrand-Prévot heeft geen serieuze verwondingen overgehouden aan haar valpartij zondag in de wereldbekerveldrit van Hoogerheide. De Française doet zaterdag gewoon mee aan het WK in Valkenburg, waar ze tot de favorieten behoort.

"Ik ben een taaie tante. Niks gebroken, alleen veel pijn in mijn ribben. Ik doe sowieso mee aan het WK", liet de wereldkampioene van 2014 op Twitter weten.

De 25-jarige Ferrand-Prévot, nationaal kampioene van Frankrijk, schatte gisteren een helling verkeerd in, nam de Zwitserse Jolanda Neff mee in haar val en moest met een brancard worden afgevoerd.

"Ze heeft een bloeduitstorting bij de ribben die binnen twee dagen zal oplossen. Het podium op het WK is nog steeds haalbaar", zegt haar coach Gérard Brocks in de Franse sportkrant L'Équipe.

Neff niet meer in actie

Voor Neff liep de botsing minder goed af. Ze brak haar sleutelbeen en elleboog en zal op het WK niet in actie kunnen komen. "Het ergste is echter mijn gebroken hart", schrijft Neff op Instagram. "Ik vind het vreselijk dat ik er niet bij ben komend weekend. Gelukkig raakte Pauline niet gewond. Mezelf verwonden is één ding, maar ik zou het mezelf niet vergeven als ik iemand anders had geblesseerd."