Bondscoach Johan de Wit (l) en Miho Takagi tijdens een wereldbeker
NOS SchaatsenAangepast

De Wit en Japanse schaatssters op koers voor 'gouden' Spelen

Dit seizoen wordt het schaatsen bij de vrouwen gedomineerd door Japan. Nao Kodaira heerst op de sprintafstanden, Miho Takagi is een geduchte concurrente voor Ireen Wüst op de 1.500 meter en begin december verbeterde Japan het wereldrecord op de ploegenachtervolging.

Een van de redenen voor het schaatssucces? De Nederlandse bondscoach Johan de Wit. NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg is in Japan, waar hij de selectie van De Wit opzocht tijdens hun laatste trainingskamp voorafgaand aan de Olympische Spelen in Pyeongchang.

Japan met Nederlandse schaatscoach op koers voor 'gouden' Spelen

"We liggen op schema voor de Spelen", vertelt De Wit, die sinds 2015 bondscoach is in Japan. "De spanning die erbij komt kijken als je bondscoach bent, is prachtig. Komt het goed? Gaat het lukken? Daardoor weet je dat dit serieus is en dat is echt gaaf."

Over twee weken beginnen de Winterspelen in Pyeongchang. De Wit hoopt op minimaal één gouden medaille. "Dat is het doel, maar ik denk dat we er meer kunnen winnen. Hoewel dat niet eenvoudig zal zijn, want de Spelen zijn een totaal andere wedstrijd. Maar winnen we er eentje, dan ben ik al heel blij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl