Anti-regeringsdemonstratie in Moskou, zonder Navalny
NOS NieuwsAangepast

Navalny na anti-regeringsbetoging in Moskou vrijgelaten

De Russische oppositieleider Alexei Navalny is vanavond vrijgelaten, zonder dat er een aanklacht is ingediend. Zijn advocaat heeft dat gezegd tegen het Britse persbureau Reuters. Navalny moet wel later voor de rechter verschijnen.

De politie pakte Navalny vanochtend op toen hij onderweg was naar een demonstratie tegen de verkiezingen van 18 maart. De demonstratie was verboden. De betogers zeggen dat de verkiezingen doorgestoken kaart zijn en dat het al vaststaat dat president Poetin wordt herkozen. Ze roepen op tot een boycot.

Beelden van arrestatie Navalny

Als hij wordt veroordeeld voor deelname aan verboden demonstraties kan hij veroordeeld worden tot maximaal dertig dagen cel. Navalny werd in december door de kiesraad uitgesloten van deelname aan de verkiezingen wegens een eerdere veroordeling.

Vanochtend viel de politie het kantoor van Navalny binnen. Volgens zijn aanhangers zeiden agenten dat ze berichten over een mogelijke bom wilden controleren. Eenmaal binnen ondervroegen ze mensen en zouden zes medewerkers zijn opgepakt.

Inval in het kantoor van oppositieleider Navalny

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl