Guus Til en Alireza Jahanbakhsh (r) vieren de 0-2

AZ hijgt Ajax in de nek na eenvoudige zege in Tilburg

Zonder zich bovenmatig in te spannen heeft AZ de uitwedstrijd tegen Willem II met 2-0 gewonnen. De eindstand stond al na een kwartier op het scorebord.

Op aangeven van Alireza Jahanbakhsh opende Mats Seuntjens al in de zesde minuten de score met een beheerste schuiver. Acht minuten later mocht Jahanbakhsh zelf op keeper Mattijs Branderhorst af en met de binnenkant van zijn voet plaatste hij de bal in het Tilburgse doel.

De aanvaller staat dit seizoen al op acht doelpunten en zeven assists in de competitie.

Alireza Jahanbakhsh na de 0-2

AZ bleef kansen creëren, maar kwam goed weg toen Seuntjens een kopbal van Bartholomew Ogbeche net voor of achter de lijn keerde. Mogelijk raakte Seuntjens de bal met de arm, maar dat ontging scheidsrechter Reinold Wiedemeijer.

In hetzelfde doel, maar na de rust, tikte Branderhorst de bal net voor of achter de lijn weg. De Alkmaarse kansen bleven zich aandienen, waarbij de bal net naast ging of Branderhorst op de goede plek stond.

Sol bracht nog bijna de spanning terug, maar stuitte op doelman Marco Bizot. AZ deed het rustig aan en liet de Tsjechische jeugdinternational Ondrej Mihalik een klein kwartier voor tijd zijn debuut maken.

Ajax

Door de zege is AZ nummer twee Ajax tot op drie punten genaderd. Eerder op de dag speelde Ajax met 0-0 gelijk bij FC Utrecht.

Willem II heeft nog maar twee punten meer dan Roda JC, dat voorlaatste staat.