NOS WielrennenAangepast

Van der Poel klaar voor duel met titelverdediger Van Aert

In Hoogerheide is Mathieu van der Poel opnieuw veruit de beste en heeft wereldkampioen Wout van Aert het nakijken. Van der Poel wint dit seizoen bijna alles in het veldrijden, maar toch verwacht hij volgende week bij de WK in Valkenburg een spannend duel met zijn Belgische rivaal.

Van der Poel is zondag bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen een klasse apart. Hij rijdt vroeg weg bij zijn concurrenten, van wie Van Aert als enige enigszins in de buurt kan blijven.

"Het was niet mijn dag", kijkt Van der Poel terug op de race. "Het was een lastige week. Ik heb hard getraind. Ik vond het iets te vroeg om op mijn gemak naar de WK toe te leven."

Van Aert vreest voor Van der Poel

Van Aert reed lang op 15 seconden achterstand, maar knabbelde daar in de slotfase wel iets vanaf. "Ik vond hem goed rijden", zegt Van der Poel. "Zeker op het einde. We zijn aan elkaar gewaagd. En ik vrees dat dat volgende week niet anders zal zijn."

Wereldkampioen Van Aert: Mathieu heeft op WK een streepje voor

Van der Poel gaat uit van een spannend duel met de Belgische titelverdediger. "Het gaat een duel tussen ons worden. Het is een nieuwe wedstrijd. De rest van het seizoen betekent dan niets", zegt de winnaar van 26 veldritten dit seizoen. "Ik verwacht Van Aert daar op zijn sterkst. Hij kan goed naar een WK toe leven."

Van Aert gaat ook met vertrouwen naar Valkenburg. De titelverdediger haalt dat vooral uit de slotfase van de wedstrijd in Hoogerheide. "Het was in het begin moeilijk goede benen te vinden. Op het laatst lukte dat wel", aldus Van Aert.

Net als Van der Poel denkt hij dat het een tweestrijd gaat worden. "Er zal zeker strijd zijn. Ik verlies hier tijd in het begin. Dat heeft te maken met de trainingen van afgelopen week. Even snel rijden lukt me wel, maar je moet in het begin bijblijven. Ik denk dat ik volgende week frisser aan de start sta", blikt Van Aert vooruit.

Streepje voor

Van der Poel is in Valkenburg favoriet voor de wereldtitel. Hij won deze winter bijna alles. "Zomaar iedereen op een kampioenschap eraf rijden, gebeurt niet vaak. Dat Mathieu een streepje voor heeft, spreekt voor zich", is ook de mening van de grootste rivaal van de Nederlander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl