NOS SchaatsenAangepast

Ntab houdt hoofd koel en wint NK sprint

Dai Dai Ntab is in Heerenveen voor het eerst Nederlands kampioen sprint geworden.

Op de afsluitende 1.000 meter kwamen kilometerspecialisten Hein Otterspeer en Thomas Krol nog wel heel dichtbij, maar Ntab hield het hoofd koel en hield uiteindelijk 0,09 seconde over op Otterspeer, die tweede werd.

Thomas Krol won de 1.000 meter in 1.08,99 en moest genoegen nemen met het brons. Hij kwam uiteindelijk 0,25 seconde tekort voor de titel.

Lucas van Alphen was ook op weg naar een goede tijd op de 1.000 meter, maar op de laatste kruising werd hij gehinderd door zijn tegenstander Martijn van Oosten, waarna hij het liet lopen. Van Oosten werd gediskwalificeerd. Van Alphen stond voor de 1.000 meter vijfde, maar eindigde door het voorval als negende.

Twee sterke 500 meters

Ntab heeft het hele sprinttoernooi aan de leiding gestaan. Zaterdag won hij de 500 meter en op de 1.000 meter hield hij een minieme marge op Otterspeer en Krol.

Eerder vandaag werd Ntab tweede op de tweede 500 meter in 34,85, achter zijn ploeggenoot Michel Mulder. Dankzij zijn sterke tijd (34,74) klom Mulder van de vijfde naar de gedeelde tweede plaats in het klassement, maar zijn 1.000 meter was niet goed genoeg voor een podiumplaats. Mulder eindigde als vierde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl