Jorn Vancamp viert zijn goal

Roda JC pakt belangrijke punten tegen Excelsior

Roda JC heeft belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd Excelsior verdiend met 2-1 verslagen. Roda staat nu vier punten boven hekkensluiter Sparta.

Milan Massop zette Excelsior met een kopbal uit een vrije trap van Hicham Faik op 1-0. Roda ging daarna fel op jacht naar de 1-1 en zag Donis Avdijaj rakelings over schieten. Op slag van rust wist Jorn Vancamp wel te scoren na een assist van Mikhail Rosheuvel.

Weer assist Rosheuvel

Kort na rust was het weer Rosheuvel met een assist. Na een goede actie op rechts kon Dani Schahin knap binnenkoppen.

Excelsior hoopte met een slotoffensief een punt te pakken. Mike van Duinen was met een kopbal dichtbij de gelijkmaker. Even later schoot Stanley Elbers op de paal.

In de blessuretijd kreeg Luigi Bruins nog zijn tweede gele kaart na een overtreding op Donis Avdijaj.

Terecht gewonnen

Roda-trainer Robert Molenaar was blij met de overwinning én met de tandem Rosheuvel-Schahin: "Die twee vinden elkaar erg gemakkelijk. Dat moeten ze er maar inhouden. Uiteindelijk was het geen gestolen overwinning en hebben we terecht gewonnen."

Excersior-trainer Mitchell van der Gaag vond dat zijn ploeg niet slim omging met het spel van Roda. "Zij speelden heel fysiek, daar gingen wij in mee. Dat is niet slim van ons"