NOS WielrennenAangepast

Wereldkampioene Cant sterkste in WB-veldrit Hoogerheide

Sanne Cant is klaar om volgende week in Valkenburg haar wereldtitel veldrijden met succes te verdedigen. De Belgische zegevierde zondag in de laatste wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide.

Cant, die al zeker was van de eindzege in het wereldbekerklassement, duldde niemand in haar buurt.

Wereldkampioene Cant sterkste in WB-veldrit Hoogerheide

Marianne Vos vierde in Hoogerheide haar rentree, nadat ze een tijd ziek was geweest. Voor de zevenvoudig wereldkampioene was de laatste wedstrijd van de wereldbekerstrijd een test voor de WK.

"Ik ben zelf ook wel benieuwd naar mijn vorm", zei ze voorafgaand. "Ziek worden in de maand januari is niet ideaal. Ik ben een week op trainingskamp op Mallorca geweest. Daar heb ik heel goed kunnen trainen." Vos deed niet mee om de zege. Ze eindigde, na een lange inhaalrace, op 51 seconden als vierde.

Tijd werkt niet mee

Na afloop was ze redelijk tevreden, alleen werkt de tijd niet in haar voordeel. "De eerste drie zaten wel ver vooruit", constateerde ze. "Er blijft dus wel iets van een vraagteken over. Ik heb veel afgezien en wat mazzel gehad. Er waren rensters die veel pech hadden. De vraag is wat ik in een week tot de WK nog kan verbeteren. Er zit nog wel iets rek in."

Vos is redelijk tevreden: dit geeft wel moed

De strijd om de dagzege ging tussen Cant en Italiaanse Eva Lechner. Bij het ingaan van de laatste ronde had de wereldkampioene haar rivale achtergelaten. Cant reed onbedreigd naar de zege, Lechner finishte als tweede.

Valpartij Achter het dominerende tweetal kwamen de Franse Pauline Ferrand-Prévot en de Zwitserse Jolanda Neff met elkaar in botsing tijdens een afdaling, waardoor de Britse Evie Richards naar de derde plaats kon rijden.

Kip

Nederlands kampioene Lucinda Brand stapte na een paar ronden uit. Ze was ziek. "Ik heb vrijdag iets verkeerds gegeten", zei ze. Brand had zelf gekookt. "Kip, aardappelen en witlof." Ze verwacht er zaterdag bij de WK weer te staan.

Brand niet lekker en stapt af in WB-veldrit Hoogerheide

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl