NOS NieuwsAangepast

Russische oppositieleider Navalny opgepakt bij demonstratie

De politie in Moskou heeft de Russische oppositieleider Alexei Navalny opgepakt toen hij onderweg was naar een demonstratie tegen de verkiezingen van 18 maart.

Op de beelden hieronder is de arrestatie te zien:

Beelden van arrestatie Navalny

In heel Rusland worden demonstraties gehouden tegen de verkiezingen. De aanhangers van Navalny zeggen dat de verkiezingen doorgestoken kaart zijn en dat het al vaststaat dat president Poetin wordt herkozen. Ze willen de verkiezingen daarom boycotten.

Navalny werd door de kiesraad in december uitgesloten van deelname aan de verkiezingen.

In Moskou en Sint-Petersburg is geen toestemming gegeven voor demonstraties. De autoriteiten hadden van tevoren gezegd dat ze hard zullen optreden als mensen toch de straat op gaan. Toch zijn zo'n duizend demonstranten de straat op gegaan in Moskou.

Inval

Eerder op de dag viel de politie het kantoor van Navalny al binnen. Volgens aanhangers van de politicus zeiden agenten dat ze berichten over een mogelijke bom in het kantoor wilden controleren. Ze vielen het pand binnen en begonnen mensen te ondervragen.

Er zouden zes mensen zijn opgepakt. Ook zijn er agenten bij het huis van Navalny geweest.

Inval in het kantoor van oppositieleider Navalny

Vladivostok

In Vladivostok, in het verre oosten van Rusland, is de demonstratie al eerder begonnen. Honderden mensen zijn daar bijeengekomen op het centrale plein. Mensen houden borden vast met teksten als "Alleen verkiezingen als er wat te kiezen is" en "Poetin vergokt Ruslands toekomst."

Aanhangers Navalny op de been in Vladivostok

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl