De sport van zondag bij de NOS

Aangepast
Zakaria Labyad scoorde in de Arena twee keer voor FC Utrecht ANP Pro Shots

In de eredivisie staan vier duels op het programma. Ajax gaat op bezoek bij angstgegner FC Utrecht, dat de confrontatie met de Amsterdammers (aftrap 12.30 uur) als de wedstrijd van het jaar beschouwt.

Om 14.30 uur neemt Feyenoord het op tegen ADO Den Haag en krijgt Roda JC Excelsior op visite. De laatste wedstrijd van de dag is Willem II-AZ.

Alle duels zijn live te volgen via Teletekstpagina 818, een liveblog op NOS.nl en via NPO Radio 1. De samenvattingen zijn te zien om 19.00 uur op NOS.nl en NPO 1. In Studio Voetbal zijn Pierre van Hooijdonk, Sjoerd Mossou en voormalig Ajax-trainer Frank de Boer te gast. Zij nemen het eredivisieweekend onder de loep.

1/2Programma en uitslagen speelronde 20 NOS
2/2Stand eredivisie NOS

Bij de KPN NK allround en sprint staan de laatste afstanden op het programma en alle wedstrijden zijn via NOS.nl live te zien. De beelden van deze stream zijn zonder commentaar. De NK allround start om 11.45 uur, de NK sprint om 15.45 uur.

Om ongeveer 16.00 uur haakt Studio Sport op NPO 1, na een samenvatting van de NK allround, aan bij de NK sprint.

Het is niet alleen schaatsen wat de klok slaat in de middaguitzending van Studio Sport. Er is ook een liveverslag van Jumping Amsterdam. Bovendien is er een samenvatting van de finale van de Australian Open, die vanaf 09.30 uur live te volgen is via Teletekstpagina 650.

De wereldbekerwedstrijden veldrijden in Hoogerheide worden rechtstreeks uitgezonden op NOS.nl. De vrouwen beginnen om 13.30 uur, de mannen om 15.00 uur.

Ook zijn we bij de laatste dag van het Tata Steel-schaaktoernooi. Kan Anish Giri voor het eerst sinds 1986 Nederland de zege bezorgen?

Edwin van Calker en het trauma van bocht 13

Was hij een angsthaas of juist moedig? Acht jaar geleden nam bobsleepiloot Edwin van Calker een van de meest besproken beslissingen in de Nederlandse sportgeschiedenis. Op het allerlaatste moment besloot hij niet van start te gaan met zijn viermansbob tijdens de Olympische Winterspelen van Vancouver 2010.

Andere Tijden Sport reconstrueert de gebeurtenissen die leidden tot deze beslissing. En de broers Van Calker keren terug op de baan waar hun droom in een nachtmerrie veranderde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zondag in Andere Tijden Sport: Van Calker en bocht 13

Programma's zondag

11.45 uurKPN NK allroundNOS.nl (zonder commentaar)
13.30 uur
Studio SportNOS.nl en NPO 1
13.30 uurWB veldrijden Hoogerheide (v)NOS.nl
14.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
15.00 uurWB veldrijden Hoogerheide (m)NOS.nl
15.45 uurKPN NK sprintNOS.nl (zonder commentaar)
18.12 uurStudio SportNOS.nl en NPO 1
19.00 uur Studio Sport EredivisieNOS.nl en NPO 1
22.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
22.02 uurAndere Tijden SportNOS.nl en NPO 1
22.39 uurStudio VoetbalNOS.nl en NPO 1

STER Reclame