Lennart Thy (r) heeft VVV Venlo op voorsprong gebracht

Thy schiet VVV langs fel NAC in Breda

VVV-Venlo heeft bij NAC Breda zijn zesde overwinning van het seizoen geboekt: 1-0. Aanvaller Lennart Thy kroonde zich in de 73ste minuut tot matchwinner voor de Limburgers.

De ploeg uit Venlo had in de eredivisie maar een keer eerder (16 april 1978) gewonnen in Breda. Daar werd vorig seizoen in de eerste ronde van de KNVB-beker wel van NAC gewonnen.

Overwicht NAC

Ondanks een overwicht kreeg NAC in de eerste helft amper grote kansen. Manu García rondde een solo af met een rollertje, dat een simpele prooi was voor doelman Lars Unnerstall, die na rust bij een kopbal van Rai Vloet nog eens zijn keepersklasse etaleerde.

Het overwicht van NAC duurde voort, maar VVV werd gevaarlijker bij counters en Lennart Thy scoorde nadat Ralf Seuntjes de bal voor zijn voeten had gekopt. De Bredanaars drongen daarna fel aan, maar tevergeefs.