Vreugde bij de spelers van Vitesse na de openingsgoal

PEC Zwolle lijdt tegen Vitesse tweede thuisnederlaag

PEC Zwolle, de nummer vier van de eredivisie, heeft zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen geleden. Nadat eerder PSV al eens te sterk was geweest, won nu Vitesse: 1-2.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd in Zwolle, maar het duurde even voordat de eerste kansen zich aandienden. Een fraaie was er voor Mason Mount. De Brit werd weggestuurd door Tim Matavz, die voortdurend werd uitgefloten, omdat hij ondanks zijn elleboogstoot van vorig weekeinde toch meespeelde bij de gasten. Oog in oog met doelman Diederik Boer faalde Mount echter.

Het veel sterkere Vitesse kwam na een half uur toch op de verdiende voorsprong. Bryan Linssen nam een voorzet van Thomas Bruns met een technisch hoogstandje aan en liet Boer met een verwoestend schot kansloos: 0-1.

Ook na de pauze hadden de Arnhemmers de overhand, maar dat veranderde na de gelijkmaker van PEC, die uit de lucht kwam vallen. Vitesse gunde Younes Namli alle tijd en ruimte om van afstand uit te halen en dat deed de Deen dan ook van harte. Remko Pasveer moest het antwoord schuldig blijven op het schot, al zag de keeper er niet helemaal goed uit.

Kingsley Ehizibue baalt na de nederlaag
    John van 't Schip, trainer van PEC Zwolle

Met de treffer keerde ook het wedstrijdbeeld. PEC voelde plots de wind in de rug, werd sterker en aasde op meer. Vitesse moest terug, maar werd gered door de klasse van Mount. De net negentien jaar geworden huurling van Chelsea mocht op rechts een vrije trap nemen en joeg de bal in één keer over Boer heen de verre hoek in: 1-2.

Kort voor tijd dacht Stefan Nijland, halverwege de tweede helft bij PEC in de ploeg gekomen, ook op prachtige wijze te scoren. Zijn volley ketste echter via de buitenkant van de paal naast het Arnhemse doel. In de blessuretijd was PEC bij een scrimmage nogmaals dicht bij de 2-2, maar die viel niet.

Door de nederlaag raakt PEC Zwolle zondag de vierde plaats kwijt aan Feyenoord, als de Rotterdammers erin slagen thuis van ADO Den Haag te winnen.