Uitblinker Mimoun Mahi heeft FC Groningen op 3-1 gezet
NOS VoetbalAangepast

Groningen blijft op remise steken na inhaalrace van Heracles

Fc Groningen en Heracles Almelo hebben elkaar in een aantrekkelijk duel in evenwicht gehouden: 3-3. En daarmee mocht uiteindelijk de thuisclub het meest tevreden zijn.

FC Groningen nam al snel het heft in handen, maar echt gevaarlijk konden de noordelingen niet worden. Ook de voorzet van Mimoun Mahi, aan het werk gezet door de doorkoppende Tom van Weert, leek te worden onderschept. Jesper Drost kon de bal echter alsnog met het hoofd voor de doelmond brengen, waar de doorgelopen Van Weert van dichtbij de score opende.

De treffer was voor Heracles het sein om wat meer van zich af te bijten. Dat resulteerde onder meer in een vrije trap op de linkerflank. Brahim Darri zette met een kort tikje Jamiro Monteiro aan het werk, die met een diagonaal schot de complete Groningse defensie verraste: 1-1

Ruime voorsprong

Toch gingen de groenwitten - tot afgrijzen van Heracles-coach John Stegeman - met een ruime voorsprong de pauze in. Eerst bereidden Van Weert, die een opponent poortte, en Mahi de 2-1 van de in de rebound alerte Drost voor. En luttele seconden voor het rustsignaal schoot Mahi de bal in de verre hoek langs doelman Bram Castro: 3-1.

Jesper Drost schiet de 2-1 binnen

Met de aanvallers Brandley Kuwas, terug van een blessure, en Paul Gladon als invallers kreeg Heracles na rust plots meer grip op de tegenstander, al was het Mahi die na een snelle tegenaanval dicht bij een vierde Groningse treffer was. Toch kreeg Heracles de goal die het verdiende: Kuwas speelde zich knap vrij op links en bediende Vincent Vermeij op maat: 3-2. Kort daarop schoot Kuwas rakelings naast.

Het initiatief bleef bij Heracles, dat in de 78ste minuut loon na werken kreeg toen Robin Pröpper vanaf rechts een voorzet afleverde, maar tot zijn verrassing de bal via de binnenkant van de paal in het doel zag belandden: 3-3. Bijna zat er nog meer in het vat voor de gasten, maar Vermeij verzuimde op aangeven van Gladon zijn tweede van de avond te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl