Vertrouwen groeit bij Verbij: ik kan meedoen om de medailles

Aangepast

Kai Verbij komt dit weekend niet in actie bij de KPN NK sprint omdat hij nog herstelt van de liesblessure die hij opliep tijdens het OKT. Dat hij de NK laat lopen is slechts uit voorzorg, want het gaat "supergoed" met de wereldkampioen sprint.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Verbij: hoe ik er nu voor sta, kan ik zeker meedoen om de medailles

"Qua fitheid en snelheid gaat het goed. En met mijn lies ook. Elke dag word ik beter. Ik begin echt wel weer veel vertrouwen te krijgen", aldus Verbij, die in Pyeongchang mag starten op de 500 en de 1.000 meter.

Precies een maand geleden raakte Verbij bij het olympisch kwalificatietoernooi geblesseerd aan zijn lies. Zijn coach Gerard van Velde zei vorige week al dat Verbij de Spelen zeker gaat halen. Maar Verbij doet er nu zelf nog een schepje bovenop.

Misschien win ik wel goud.

Kai Verbij

"Hoe ik er nu voor sta, kan ik zeker meedoen om de medailles. En wie weet, misschien win ik wel goud. Ik denk dat veel atleten nu niet superveel rekening met me houden. Ik zie mezelf wel als underdog. Maar ik ben zeker van mening dat ik met de besten mee kan doen."

Geen risico

Coach Gerard van Velde en de sportarts proberen het enthousiasme van de sprinter wel te temperen. Niet altijd met succes. Vrijdag reed Verbij tijdens de training een rondje 24,4. "Dat zijn wel serieuze tijden. Dat is mooi, maar ik moest eigenlijk wat rustig aan schaatsen."

Daarom doet Verbij vandaag ook niet mee aan de NK sprint. Starten doet hij nog niet. "Het is dat mijn sportarts en coach me een beetje tegenhouden... als ik nu zou willen starten, dan zou het wel kunnen. Maar het is wel een risicootje. Ik moet gewoon geen risico nemen, dat is nergens voor nodig."

STER Reclame