Petr Vakoc
NOS WielrennenAangepast

QuickStep-renners gewond na aanrijding met vrachtwagen

Wielrenners Petr Vakoc en Laurens De Plus zijn donderdag tijdens een trainingsrit in de buurt van het Zuid-Afrikaanse Nelspruit aangereden door een vrachtwagen.

De twee renners waren met ploeggenoot Bob Jungels - de kopman voor de komende Tour de France - aan het trainen in de buurt van Nelspruit toen een vrachtwagen het tweetal van achteren aanreed.

Gebroken rugwervels

De Tsjech Vakoc, in 2016 winnaar van de Brabantse Pijl en vorig jaar tweede in diezelfde koers, liep meerdere gebroken wervels op en moet worden geopereerd.

Klimtalent De Plus, vorig jaar bij zijn debuut 24ste in de Ronde van Italië, kwam er met enkele schaafwonden en lichte schade aan longen en nieren iets beter vanaf. De Plus was net hersteld van een zware val in de Ronde van Lombardije.

Beiden liggen nog in het ziekenhuis van Nelspruit. Naar verwachting zal De Plus dat hospitaal in de komende dagen mogen verlaten. Vakoc moet langer in het ziekenhuis blijven.

Kort voor het ongeluk stuurde Jungels nog een tweet de wereld in, waarop de drie renners lachend te zien zijn tijdens hun trainingsrit.

Het incident doet denken aan het trainingsongeluk van de renners van Giant-Alpecin in het Spaanse Calpe in januari 2016. Destijds werden zes renners van de Duitse formatie met de Nederlandse inslag tijdens de training aangereden door een auto.

Onder hen Ramon Sinkeldam, Warren Barguil en John Degenkolb. De laatste, een van de voornaamste slachtoffers van het ongeluk, had sindsdien veel moeite om weer op topniveau te geraken.

Donderdag boekte hij op Mallorca pas zijn vierde overwinning sinds het ongeluk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl