NOS SportAangepast

Cilic slaat zich via Edmund naar derde grandslamfinale

Marin Cilic heeft zich met overtuiging voor de derde keer geplaatst voor de finale van een grand slam. De Kroaat sloeg zich op de Australian Open in drie sets langs de Brit Kyle Edmund: 6-2, 7-6 (4), 6-2.

Eerder in zijn carrière haalde de 29-jarige Cilic al de eindstrijd van de US Open (2014, winst op Kei Nishikori) en Wimbledon (2017, verlies tegen Roger Federer).

Openingsgame

Nadat Cilic in de openingsgame twee breakpoints had weggewerkt, domineerde hij de set. De Kroaat oogde scherper dan de Engelse nummer 49 van de wereld.

Edmund bood in de tweede set weliswaar meer tegenstand, maar in de servicegames van zijn opponent kon hij weinig uitrichten, al kwam hij in de negende game op 0-30. Een breakpoint wist Edmund echter niet te creëren. Cilic tekende in de tiebreak voor vijf winners en dat bleek voldoende om die naar zich toe te trekken en ook de tweede set te pakken.

Kyle Edmund

2-0 achterstand

De 23-jarige Edmund, die eerder onder anderen Kevin Anderson (11) en Grigor Dimitrov (3) had verslagen, stond voor een schier onmogelijke opgave: hij had na een 2-0 achterstand in sets nog nooit een partij gewonnen.

In de derde set leverde hij al snel zijn opslag weer in. Ook bewoog hij steeds minder goed, maar hij bleef wel knokken. Cilic hield echter de druk erop en deelde in de zevende game de genadeklap uit. Hij serveerde het duel eenvoudig uit en benutte op 40-15 met een goede opslag zijn eerste wedstrijdpunt.

Marin Cilic

Cilic was sinds 2011 niet voorbij de vierde ronde gekomen. Vorig jaar strandde hij in Melbourne al in de tweede ronde tegen Daniel Evans.

Federer-Chung

De tegenstander van Cilic komt uit de wedstrijd tussen Roger Federer en Chung Hyeon, die morgen wordt gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl