De Vestas 11th hour ligt aan wal voor reparaties
NOS Sport

Gehavende Vestas slaat vijfde etappe Volvo Ocean Race over

Het team van Vestas 11th Hour Racing slaat de vijfde etappe van de Volvo Ocean Race over. De boot is flink beschadigd door een aanvaring met een vissersboot voor de kust van Hongkong, afgelopen zaterdag in het slot van de vierde etappe. Een bemanningslid van de vissersboot kwam daarbij om het leven.

"We denken aan de families van degenen die zijn getroffen door dit tragische incident'', zei teambaas Mark Towill van Vestas. Hij besloot de boot na de noodlottige aanvaring terug te trekken uit de etappe. Nu blijkt dat het team van de Amerikaanse schipper Charlie Enright niet zal starten in de vijfde etappe. "We zijn nog bezig om de noodzakelijke reparaties in kaart te brengen", aldus een verklaring. Ook de havenrace van komend weekeinde wordt overgeslagen.

De vijfde etappe gaat om een zogeheten overgangsetappe, met een tussenstop in Guangzhou voor een havenrace. De boten keren daarna terug naar Hongkong. Dat is ook de startplaats voor etappe zes naar Auckland.

Vestas is wel van plan in de Volvo Ocean Race te blijven. "We bekijken onze opties om terug te keren in de wedstrijd", aldus teambaas Enright.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl