In samenwerking met
L1mburg

Bewoonster ingestort huis Venlo stond net op tijd buiten

In de binnenstad van Venlo is vanmiddag een huis ingestort. De bewoonster, een bejaarde vrouw, was net op tijd haar huis uit.

Bij grondwerkzaamheden naast het pand ontstond plotseling een scheur in het huis aan de Bergstraat. De aannemer waarschuwde meteen de vrouw en die kon op tijd ontsnappen. Een naastgelegen pand raakte beschadigd.

De bewoonster had een engeltje op de schouder, vertelt burgemeester Scholten, die ook kwam kijken. "De vrouw wilde nog even het huis ingaan om haar jas te pakken, dat heeft ze gelukkig niet gedaan."

"Ik zat in de woonkamer aan de telefoon en hoorde een enorm kabaal", vertelde een overbuurvrouw aan 1Limburg. "Ik keek naar buiten en toen kwam het hele huis naar beneden."

Niet thuis slapen

Na de instorting werd de omgeving afgezet en moesten buurtbewoners hun huis uit. Vijftien bewoners van acht omliggende panden kunnen vannacht niet thuis slapen. Ze mogen niet terug omdat er twijfels zijn over de constructie of omdat er puin voor hun huis ligt. Voor wie niet bij familie terecht kan, zijn hotelkamers beschikbaar. De ontruimde huizen worden vannacht beveiligd.

Op de open plek naast het ingestorte pand worden nieuwe huizen gebouwd. Eerder deze maand twitterde de woningcorporatie over de start van het project:

Venlose gemeenteraadsleden zouden uitgerekend vanavond op werkbezoek gaan bij het project.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl