Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Labyad: als Utrecht eruit is met een club, dan vertrek ik

Met de huur van Mateusz Klich lijkt FC Utrecht in te spelen op een vertrek van een of meerdere spelers. Zo is het mogelijk dat Zakaria Labyad aan zijn laatste wedstrijden bezig is voor de Domstedelingen. Misschien is het thuisduel met Feyenoord van vanavond wel zijn laatste.

Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht ontkent dat de komst van Klich samenhangt met het vertrek van een speler uit de selectie van FC Utrecht.

Alles mogelijk

Toch is het al langer duidelijk dat Labyad graag hogerop wil. Is het niet in de huidige transferperiode, die op 31 januari om 23.59 uur afloopt, dan ligt komende zomer een vertrek voor de hand.

"Ik focus mij nu op de komende wedstrijden van Utrecht, maar het kan zomaar gebeuren dat ik nog tijdens de winterse transferperiode vertrek", zegt de 24-jarige aanvaller, die bij Utrecht nog een contract tot medio 2020 heeft.

Labyad zou in de belangstelling staan van Ajax, waar hij het spoor van zijn voormalig trainer Erik ten Hag zou kunnen volgen. Er is echter nog geen witte rook uit Amsterdam.

Pro Shots
Zakaria Labyad viert in november met zijn inmiddels voormalige trainer Erik ten Hag zijn doelpunt tegen Ajax in Amsterdam

"Ik ben ook een jongen met ambities en wil bij een club uit de topdrie spelen (Ajax, Feyenoord of PSV, red.)", zegt de Utrechter, die de jeugdopleiding van PSV doorliep.

WK in Rusland

Labyad is geen vaste international bij Marokko (hij speelde in maart 2015 zijn laatste interland), maar weegt bij zijn eventuele keuze voor een nieuwe club zijn kansen om in beeld te blijven bij bondscoach Hervé Renard voor het WK in Rusland. "Absoluut, dat zijn inderdaad dingen waar ik dan ook over nadenk."

"En mocht het geen Nederlandse club worden, er is momenteel ook concrete belangstelling uit het buitenland. Dus ik heb een aantal opties. Het gaat er ook om dat Utrecht er met een club uitkomt. Als dat gebeurt, dan zal ik verkassen."

FC Utrecht speelt vanavond vanaf 20.00 uur een inhaalwedstrijd tegen Feyenoord in de Galgenwaard. Een samenvatting van de wedstrijd is vanaf 22.45 uur te zien op NOS.nl en NPO 2. Het duel is rechtstreeks te volgen op NPO Radio 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl