'Professor' Chung halvefinalist in Melbourne

time icon Aangepast

Chung Hyeon, de bedwinger van Novak Djokovic, heeft zijn opmars bij de Australian Open voortgezet. De 21-jarige Zuid-Koreaan bereikte de halve finales door Tennys Sandgren, de andere verrassing van het toernooi, met 6-4, 7-6 (5), 6-3 te verslaan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Verrassing Chung stoomt door naar laatste vier in Melbourne
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Chung, de nummer 58 van de wereld, is een opvallende verschijning vanwege zijn sportbril, die hij vanwege zijn matige zicht al van jongs af aan draagt. Het heeft hem de bijnaam 'de professor' opgeleverd.

Korte dip

Tegen Sandgren, de Amerikaanse nummer 97 van de wereld die Stan Wawrinka en Dominic Thiem uitschakelde, kwam de Zuid-Koreaan - de eerste in de kwartfinales van een grandslamtoernooi - alleen in de tweede set in de problemen. Hij stond daarin met 5-3 achter.

Chung sleepte er toch nog een tiebreak uit en won die, net als de vier andere tiebreaks die hij al in Melbourne speelde. In de derde set sloeg hij na een zenuwachtige slotfase vol vermakelijke rally's op zijn zesde matchpoint toe.

Roger Federer of Tomas Berdych wordt zijn volgende tegenstander. Heeft hij nog voorkeur? "Uhmm. Nou, fifty-fifty", was zijn diplomatieke antwoord bij het interview op de baan na de wedstrijd.

STER Reclame