Simona Halep AFP
NOS Sport Tennis Aangepast

Halep op koers voor haar eerste grandslamtitel

Simona Halep is weer een stap dichter bij haar eerste grandslamtitel gekomen. De Roemeense nummer een van de wereld plaatste zich voor de halve finales van de Australian Open door Karolína Plísková te kloppen: 6-3, 6-2.

De 26-jarige Halep maakt al jaren deel uit van de top-10 en veroverde in haar loopbaan al zestien titels, maar nog nooit een bij een grandslamtoernooi. Ze speelde twee keer de finale van Roland Garros, maar verloor twee keer nipt.

In de vorm waarin Halep nu verkeert, maakt ze een meer dan goede kans op de titel in Melbourne. Tegen Plísková kwam ze nog wel met 3-0 achter, maar daarna was ze met negen games op rij niet meer te stoppen.

Ook Kerber indrukwekkend

De volgende tegenstandster van Halep is Angelique Kerber, die haar reeks overwinningen dit jaar uitbreidde naar veertien. De Duitse was vannacht met 6-1, 6-2 veel te sterk voor Madison Keys.

Angelique Kerber AFP

Kerber won de Australian Open twee jaar geleden, net als de US Open. Maar afgelopen jaar kwam de oud-nummer een van de wereld op geen enkel grandslamtoernooi voorbij de vierde ronde.

Dit jaar is 'Angie' weer helemaal de oude. Ze pakte de titel in Sydney, heeft veel ballen terug, maakt weinig fouten en zoekt de aanval wanneer het kan. "Ik moet wel", liet ze weten. "Ik ben al 30 en kan niet meer op iedere bal blijven lopen."

Offday Keys

Tegenover het degelijke spel van Kerber stond een offday en een foutenfestival van Keys. Dat overkwam de Amerikaanse vorig jaar ook al in de finale van de US Open.

Keys staat bekend om haar goede opslag, maar sloeg vandaag geen enkele ace en won maar 43 procent van de punten op haar eerste opslag. In 51 minuten was het duel voorbij.

STER reclame