NOS SportAangepast

Williams kiest Fed Cup-duel met Nederland uit voor rentree

Serena Williams zal haar officiële rentree op de tennisbaan maken in Amerika's Fed Cup-duel met Nederland, volgende maand in Asheville. Ook haar zus Venus Williams en CoCo Vandeweghe zijn er dan bij.

Williams heeft geen wedstrijd meer gespeeld sinds ze vorig jaar - terwijl ze twee maanden zwanger was - de Australian Open won en daarmee haar 23ste grandslamtitel veroverde. In september beviel ze van een dochter.

De voormalig nummer een van de wereld wilde ook aan de huidige editie van de Australian Open meedoen, maar was toch nog niet fit genoeg. Ze speelde al wel een demonstratiewedstrijd in Abu Dhabi en daarin verloor ze van Jelena Ostapenko.

Williams verliest bij rentree op tennisbaan

De Verenigde Staten en Nederland staan op 10 en 11 februari in de eerste ronde van de Wereldgroep tegenover elkaar. Er wordt gespeeld op een indoor hardcourtbaan. Amerika won de Fed Cup afgelopen jaar.

Geen Bertens

Oranje moet het in Asheville doen zonder kopvrouw Kiki Bertens, die het reisprogramma te zwaar vindt. Captain Paul Haarhuis selecteerde Arantxa Rus, Demi Schuurs, Lesley Kerkhove en Richel Hogenkamp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl