NOS VoetbalAangepast

Ploeggenoten blij met Van Persie: je ziet dat het een grote speler is

Van Beek: voor mij was Van Persie een held

Robin van Persie zette maandagmiddag zijn handtekening onder een nieuw contract in De Kuip. Woensdagavond speelt hij met Feyenoord tegen FC Utrecht. Zijn medespelers bij Feyenoord zijn al na twee trainingen onder de indruk van de aanvaller. "Je ziet meteen dat het een hele grote speler is", vertelt middenvelder Sofyan Amrabat. "Alles klopt: aannames, inspeelpasses, basistechniek. Het is duidelijk een topspeler."

Ook verdediger Sven van Beek was na de eerste training onder de indruk. "De eerste aanname is altijd goed. Zo ligt de bal meteen klaar voor het vervolg."

'Held voor mij'

"Hij was een held voor mij", glundert Van Beek. "Ik herinner mij vooral de goal tegen Spanje op het WK, toen hij vloog over het veld en stond ik keihard te juichen. Van Persie heeft hele mooie dingen gedaan voor het Nederlandse voetbal."

Ondanks al zijn prestaties kijkt Amrabat niet te veel tegen de kersverse aanvaller op. "Hij gedraagt zich niet als een wereldster, het is gewoon een normale jongen waar ik nog heel van van kan leren."

Amrabat over Van Persie: echt een topspeler

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl