Vader Koen Everink: 'Pers was te gretig, verdediging kwam met leugens'

Aangepast
NOS

De vader van Koen Everink, Tonny Everink, heeft na het vonnis in de moordzaak een verklaring uitgegeven, waarin hij kritiek uit op de media en de verdediging van Mark de J. Hij zegt dat de familie nooit eerder de pers heeft opgezocht, hoewel de verdediging dat wel steeds deed.

"Rechtspraak vindt in de rechtszaal plaats en niet op straat of via de media." Bovendien was de familie nog altijd bezig met de verwerking van het verlies, zegt de vader.

De pers heeft volgens hem gretig bericht over de leugenachtige verklaring die de verdediging deed, "zonder enige nuancering of feitelijke berichtgeving".

Bekijk hieronder een deel van de verklaring van Tonny Everink:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Het heeft ons veel pijn gedaan telkens leugens te zien of te horen'

Als dieptepunt noemt Tonny Everink het vertonen van 'the making of' van een animatie over hoe de moord volgens de verdediging is gelopen. "Een filmpje van nul en generlei waarde dat slechts berustte op speculaties en door zelfverklaarde deskundigen in elkaar is gezet. U beseft waarschijnlijk niet welk onnodig leed u hiermee veroorzaakt bij ons omwille van wat promotie en kijkcijfers."

Verder zegt de vader dat de lange duur van het proces, bijna twee jaar, de familie zwaar is gevallen. De familie neemt het de verdediging ten zeerste kwalijk dat die het proces heeft vertraagd.

"Ze hebben voortdurend aangestuurd op vertragingen, extra onderzoeken en gingen niet in op de inhoud, maar stelden de procesgang zelf ter discussie waardoor keer op keer de rechtsgang belemmerd werd en de waarheidsvinding op het tweede plan kwam."

Ten slotte prijst Tonny Everink de aanklagers en de recherche. Die hebben er volgens hem alles aan gedaan om de waarheid boven tafel te krijgen en hebben de familie voortdurend en adequaat op de hoogte gehouden. Everink geeft geen commentaar op het vonnis. "Geen enkel vonnis brengt onze zoon terug. Het uitspreken van het vonnis is aan de rechter en dat hebben wij te accepteren en te respecteren. We hebben levenslang en onze kleindochter zal voor altijd haar papa moeten missen", besluit hij zijn verklaring.

STER Reclame