Chinese voetbalfans op de tribune bij een interland tegen Japan in december 2017
NOS VoetbalAangepast

Ook Feyenoord sluit miljoenendeal in China

In navolging van Ajax krijgt ook Feyenoord voet aan de grond in China.

De Rotterdamse club heeft dinsdag in de Chinese hoofdstad Peking een lucratieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met het bedrijf Viva China voor het opzetten van een voetbalacademie in meerdere steden in het Aziatische land. De overeenkomst geldt voor vijf jaar met een optie voor nog vijf jaar.

Eind november sloot Ajax een vergelijkbare overeenkomst met de topclub Guangzhou R&F.

Commercieel directeur Mark Koevermans was in China om de deal te sluiten. "Niet alleen op voetbalgebied is dit een fantastisch partnership, maar ook op financieel vlak", aldus Koevermans op de clubwebsite over de miljoenendeal.

"Uitspraken over bedragen doen we als club nooit, maar met dit partnership zetten we de komende jaren zeker weer een mooie stap in onze begroting."

Bovendien verwacht de club in de toekomst nog meer vruchten te kunnen plukken. "Deze samenwerking biedt op de lange termijn, naast het voetbal, mogelijk ook veel commerciële kansen voor Feyenoord, die we de komende periode gaan onderzoeken en hopelijk op de langere termijn kunnen benutten."

  • ANP
    Li Ning bezig aan zijn gouden oefening aan de ringen in 1984
  • EPA
    Ruim 23 jaar later onthult Li Ning een standbeeld van zijn vloeroefening in 1984 in het Zwitserse Montreux

Viva China is de organisatie van voormalig turnkampioen Li Ning. De 54-jarige Li, die bij de Olympische Spelen van 1984 drie keer goud, twee keer zilver en een keer brons won, is eigenaar en naamgever van een van de grootste sportmerken van China.

Met Viva China ontwikkelt Li sportparken in heel China. Met ingang van het seizoen 2019-202 wordt ook voetbal aangeboden binnen deze parken. Feyenoord zal daarvoor onder anderen jeugdtrainers onderbrengen in China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl