NOS VoetbalAangepast

Van Persie tempert verwachtingen: Dirk is Dirk, ik ben Robin

Robin van Persie heeft niet de intentie om bij Feyenoord dezelfde voortrekkersrol als Dirk Kuijt te gaan vervullen. De Rotterdammer wil in De Kuip vooral zijn ervaring overbrengen op de nieuwe generatie.

'Ga extra hard mijn best voor Gio doen'

Natuurlijk, de 34-jarige Van Persie hoopt in zijn nadagen als voetbalprof nog belangrijk te zijn en wil best een leidersrol op zich nemen. Maar de 102-voudig international tempert de hooggespannen verwachtingen. "Dirk is Dirk, ik ben Robin", zegt de aanvaller tijdens zijn presentatie.

"Het is niet zo dat ik denk: ik ben nu 34 jaar, heb veel meegemaakt, dus ik ga die rol nu even op mij nemen."

Voor Gio

Volgens Van Persie speelde trainer Giovanni van Bronckhorst een belangrijke rol bij zijn terugkeer. "Gio en ik waren vroeger al heel goed als collega's. Hij heeft zich ook hard gemaakt voor mijn komst, dus ik ga ook voor Gio extra hard mijn best doen", beloofde hij.

Robin van Persie trapt met zoon Shaqueel een balletje in De Kuip

Van Persie werd nog niet officieel gepresenteerd aan de Feyenoord-fans, omdat de Rotterdammers komende woensdag het inhaalduel bij en met FC Utrecht voor hun kiezen krijgen.

"Ik heb me aan te passen aan de regels zoals die hier worden neergezet. Ik heb daar niets over te zeggen, maar er komen nog genoeg momenten om de fans te zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl