NOS SportAangepast

Federer speelt in Melbourne nog met de handrem erop

Roger Federer is met een 6-4, 7-6 (3), 6-2 overwinning op Márton Fucsovics zonder setverlies doorgedrongen tot de kwartfinales van de Australian Open, maar hij heeft vooralsnog minder vuur in zijn spel dan Rafael Nadal en Novak Djokovic.

Tegen Fucsovics, de Hongaarse nummer tachtig van de wereld die in 2010 nummer één was bij de junioren, speelde Federer lange tijd met de handrem erop, waarschijnlijk om in zijn eerste dagwedstrijd in Melbourne zo min mogelijk energie te verspelen in de hitte.

Het bood Fucsovics de kans om zich in de wedstrijd te spelen en zelfs in de buurt van setwinst te komen, maar telkens als het er echt om ging, toverde Federer - tot zijn eigen opluchting - toch een versnelling tevoorschijn.

Berdych komt op stoom

Van zijn volgende tegenstander, Tomás Berdych, zal de Zwitser echter meer te duchten hebben. De Tsjech versloeg in de vierde ronde de Italiaan Fabio Fognini met 6-1, 6-4, 6-4.

Tomás Berdych

Het is de zevende keer dat Berdych de laatste acht bereikt in Melbourne. Alleen in 2014 en 2015 reikte hij tot de halve finales. De afgelopen twee jaar verloor de Tsjech telkens van Federer.

Net als veel toppers moest Berdych zijn seizoen vorig jaar voortijdig beëindigen vanwege een blessure. Daarom werd er weinig van hem verwacht in Australië. In de vorige ronde was hij ook al in drie sets te sterk voor Juan Martin del Potro.

Tegen Fognini maakte de lange Tsjech indruk met zijn mobiliteit, 37 winners en zijn instelling. Hij raakte niet in paniek toen hij in de tweede en derde set een break achterkwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl