Luis Suarez

Barcelona dendert na rust over moegestreden Betis heen

Barcelona heeft in de uitwedstrijd tegen Real Betis zijn koppositie eenvoudig geconsolideerd. De Catalanen legden de middenmoter in de Primera División met 5-0 op de pijnbank.

De thuisploeg speelde desondanks nog een behoorlijke eerste helft, waarin oud-PSV'er Andrés Guardado met een diagonaal schot, dat rakelings naast ging, al na vier minuten gevaarlijk was. Ook in het vervolg van de eerste helft kon Real Betis op wilskracht goed meekomen.

Barcelona kreeg voor rust een tegenvaller te verwerken door het uitvallen van Thomas Vermaelen, die vanwege een hamstringblessure vervangen moest worden voor Samuel Umtiti.

Machine komt op gang

De Barcelona-machine kwam in de tweede helft op gang en het moegestreden Betis werd binnen tien minuten gevloerd door drie Catalaanse treffers.

Ivan Rakitic tekende voor de 1-0 na een pass vanaf het middenveld van Luis Suárez. Even later veroverde Sergio Busquets de bal op het middenveld en hij stelde Lionel Messi in staat te scoren.

Dat was Messi's achttiende treffer in de competitie en na de 3-0 van Suárez (schot uit de draai) volgde ook nummer negentien voor de Argentijn. Suárez maakte er in blessuretijd nog 5-0 van.

Koploper

Barcelona gaat met 54 punten uit 20 duels riant aan de leiding, voor Atlético Madrid (40 punten), Valencia (40) en Real Madrid (35). De Koninklijke gaf zondagmiddag Deportivo La Coruña een oorwassing van 7-1.