Robert Lewandowski viert de 2-1 tegen Werder
NOS VoetbalAangepast

Müller en Lewandowski bezorgen Bayern winst

In de Bundesliga heeft Bayern München op eigen veld na een moeizaam begin met 4-2 gewonnen van Werder Bremen. Het gat tussen de Beierse koploper en de achtervolgers Bayer Leverkusen, RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach en Schalke 04 is zestien punten.

Werder, dat de vorige zes seizoenen in München met 6-0, 5-0, 6-0, 5-2, 6-1 en 4-1 was verslagen, toonde zich nu taaier en kwam op 1-0 door een goal van Jérôme Gondorf na een steekpass van Max Kruse, die eerder de paal had geraakt. Bayern kwam op 1-1 door een halve omhaal van Thomas Müller.

  • ANP Pro Shots
    Thomas Müller (l) viert zijn goal met Franck Ribéry (r)
  • EPA
    Bayern-coach Jupp Heynckes schreeuwt het uit
  • AFP
    Werder viert de openingsgoal van Jérôme Gondorf

Na de pauze kopte Lewandowski de 2-1 en 3-2 binnen (tussendoor had Thomas Delaney voor Werder via Bayern-verdediger Niklas Süle raak gekopt) en tekende Müller van dichtbij voor de 4-2.

Voor Müller was het zijn 100ste goal in de Bundesliga. Alleen Gerd Müller (365 goals), Karl-Heinz Rummenigge (162), Roland Wohlfahrt (119) en Dieter Hoeness (102) maakten er namens Bayern meer.

Schalke-speler Weston McKennie (l) in duel met Iver Fossum (r)

Schalke 04 verzuimde de tweede plaats in de Bundesliga alleen in handen te nemen. Voor eigen publiek liepen de Koningsblauwen tegen een late gelijkmaker aan tegen Hannover 96: 1-1.

Na een kwartier voetballen had de Kroatische aanvaller Marko Pjaca de openingstreffer voor zijn rekening genomen. Aanvaller Charlison Benschop, in het verleden actief voor RKC en AZ, viel vier minuten voor tijd in bij Hannover en zag kort daarop Niclas Füllkrug de gelijkmaker scoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl