NOS VoetbalAangepast

Ajax-debutanten zijn tevreden, maar streven naar meer

Ten Hag: vandaag hartstikke prima, maar morgen weer verbeteren

Ajax begon de tweede seizoenshelft met twee debutanten. Voor de Argentijnse linksback Nicolás Tagliafico en trainer Erik ten Hag was de première in de Arena ook meteen de Klassieker. Beiden maakten tevreden de balans op.

"Het belangrijkste is de manier waarop we gespeeld hebben", vertelde Ten Hag. "We waren dominant en we hadden de controle. Ook al creëerden we weinig kansen voor rust en was de grootste kans zelfs voor Feyenoord."

In de rust gaf Ten Hag aan dat het tempo van zijn ploeg omhoog moest. "En dat kwam er meteen uit. We scoorden twee goals vanaf de zijkanten, uit het boekje. Zo wil ik het zien."

Toch bleef Ten Hag ook kritisch. "Natuurlijk zijn er genoeg verbeterpunten, met name in de omschakeling. Daar gaan we mee aan de slag. Voor vandaag was het hartstikke prima, maar vanaf morgen moeten we weer verbeteren."

Tagliafico bedankt het publiek in Amsterdam

Die andere debutant maakte meteen indruk tijdens zijn eerste officiële wedstrijd in het shirt van Ajax. Nicolás Tagliafico kwam deze winter over van het Argentijnse Independiente en presenteerde zich tegen Feyenoord prompt als een duidelijke versterking voor de Amsterdammers.

"Ik heb mij heel snel kunnen aanpassen en heb vandaag proberen te doen wat de trainer mij gevraagd heeft. Ik wilde vooral het team helpen."

Tagliafico stond aan de basis van de 1-0, die werd gemaakt door Donny van de Beek. "Ik probeer een beetje te spelen zoals mijn idool Phillip Lahm (voormalig linksback van Bayern München. red.). Veel helpen en vooral doorgaan. Dan zal het snel nog beter gaan. Ik had vandaag nog een paar kleine foutjes."

Uiteindelijk mocht de 25-jarige Argentijn zich wel 'Man van de Wedstrijd' noemen en kreeg hij een publiekswissel. "Ik dank het publiek dat ze mij steunen, maar ik was niet de beste, dat was het team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl