Jørgensen schuldbewust na rood: dom van me

Aangepast
Nicolai Jørgensen krijgt rood in de Klassieker Pro Shots

Er was al een 2-0 achterstand, maar na de rode kaart van Feyenoorder Nicolai Jørgensen was de Klassieker definitief beslist. De Deense spits toonde zich na afloop schuldbewust: "Het was heel dom van me."

Na minder dan een uur spelen kreeg Jørgensen zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Björn Kuipers. Hij kwam van achter inglijden op Ajax-aanvoerder Joël Veltman.

De spits had spijt van zijn actie, al vond hij zijn tweede kaart gemakkelijk gegeven. "Veltman raakte mij en ik hem. Hij deed vervolgens alsof hij zijn enkel had gebroken. Maar goed, dat hoort bij het spel."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Jørgensen schuldbewust: soms doe je stomme dingen

"Ik geef zo de scheidsrechter de kans om mij een tweede geel te geven", stamelde de 27-jarige Jørgensen, die pas voor het eerst in zijn loopbaan rood zag. "Soms doe je stomme dingen. Vandaag was het mijn beurt om een fout te maken."

Giovanni van Bronckhorst was niet te spreken over de actie van zijn aanvaller. "Als je al geel hebt, moet je slim zijn. Dat heeft hij niet goed gedaan."

De trainer zag zijn elftal volgens plan beginnen aan de Klassieker. "We stonden heel compact en gaven niets weg. Met Steven Berghuis kregen we zelfs de grootste kans van de eerste helft, volgens mij." Met een 0-0 stand gingen beide ploegen halverwege aan de thee.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Bronckhorst: na rode kaart was het een verloren wedstrijd

Na rust gaf Feyenoord in korte tijd de wedstrijd weg. Binnen drie minuten kregen de Rotterdammers twee goals om de oren. "We gaven het in die fase uit handen", stelde Van Bronckhorst. "Zeker na die rode kaart wist je: dit is een verloren wedstrijd."

Van Persie tegen Utrecht?

Aanstaande woensdag wacht de landskampioen een bezoek aan FC Utrecht. Daar zal het waarschijnlijk moeten aantreden zonder de dan geschorste Jørgensen. Robin van Persie traint vanaf maandag mee. Maar of hij in Utrecht al zijn opwachting zal maken, is zeer de vraag.

"We hebben ook Dylan Vente nog", zei Van Bronckhorst.

STER Reclame