President Trump in het Witte Huis tijdens de shutdown, foto uitgegeven op zaterdag 20 januari
NOS Nieuws

Voicemail Witte Huis: ‘Democraten gijzelen overheidsfinanciering’

Hartelijk dank dat u belt met het Witte Huis. Helaas kunnen we vandaag uw telefoontje niet beantwoorden...

Voicemail Witte Huis

De voicemail gaat verder met: "...omdat de Democraten in het Congres de overheidsfinanciering, van onder andere onze militairen en andere nationale veiligheidsprioriteiten, gijzelen vanwege een niet-gerelateerd immigratiedebat."

Met die tekst verkondigt de officiële voicemail van het Witte Huis dezelfde boodschap als de Amerikaanse president. Die zei gisteren al in een bericht op Twitter dat hij de huidige 'shutdown' van de Amerikaanse federale overheid wijt aan de Democraten in het Congres.

Momenteel is het telefoonnummer van het Witte Huis slecht bereikbaar. De voicemail is hieronder te beluisteren:

Zaterdag om 6.00 uur Nederlandse tijd ging de Amerikaanse overheid 'op slot'. Republikeinen en Democraten slaagden er niet in om overeenstemming te bereiken over een nieuwe begroting voor de federale overheid. En zonder dat geld valt de overheid stil, een 'shutdown' dus, met als gevolg dat honderdduizenden ambtenaren tijdelijk niet worden betaald.

Beide partijen geven elkaar de schuld van de shutdown, want ook al hebben de Republikeinen de meerderheid in de Senaat (51 tegen 49), er zijn 60 stemmen nodig om een begrotingsvoorstel aan te nemen.

De voicemail van het Witte Huis besluit met tekst: "Door deze blokkade is de overheid stilgelegd. In de tussentijd kunt u een bericht voor de president achterlaten op www.whitehouse.gov/contact. We zullen oproepen weer beantwoorden als de overheid heropend is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl