NOS WielrennenAangepast

Van der Poel grijpt wereldbeker met solozege in Nommay

Van der Poel grijpt wereldbeker met solozege in Nommay

Met groot machtsvertoon heeft Mathieu van der Poel de voorlaatste wereldbekerwedstrijd in het Franse Nommay gewonnen. De Nederlander is daardoor niet meer te achterhalen in het eindklassement en grijpt zijn eerste eindzege in de wereldbeker.

Hiermee geeft Van der Poel een duidelijk signaal af voor de WK veldrijden over twee weken in Valkenburg, waar hij zijn eeuwige rivaal Wout van Aert van de kampioenstrui wil ontdoen.

Mathieu van der Poel grijpt de eindzege in de wereldbeker in Nommay

Vanaf het startschot meldt Van der Poel zich vooraan in de race, samen met de Belgen Van Aert, Toon Aerts en Tim Merlier. Al gauw moesten de laatste twee hun meerderen erkennen in de twee kanonnen.

Halverwege de wedstrijd greep de Nederlander de koppositie en bouwde die voorsprong op Van Aert uit tot zelfs veertig seconden. Uiteindelijk kwam Van der Poel na 1.06,56 over de streep, op 33 seconden voorsprong van Van Aert. Derde werd Aerts op ruim twee minuten.

Zesde dagzege

Van de 31 wedstrijden waar Van der Poel dit seizoen aan de start verscheen, schreef hij er 25 op zijn naam. Waaronder zes dagzeges in dit wereldbekerseizoen. De laatste wereldbekerwedstrijd wordt volgende week verreden in Hoogerheide.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl