Dries Mertens schreeuwt het uit van geluk na zijn goal tegen Atalanta

Mertens schiet Napoli naar nipte zege op Atalanta

Dries Mertens heeft nog maar eens zijn waarde bewezen voor Napoli. De Belg bezorgde de koploper van de Serie A de winst bij Atalanta: 0-1. De Napolitanen namen daarmee revanche op de club uit Bergamo, die Napoli in het bekertoernooi had uitgeschakeld.

Door de overwinning loopt Napoli uit op Juventus, dat het maandagavond thuis opneemt tegen Genoa. De voorsprong is nu vier punten in het voordeel van Napoli.

Bij Atalanta stond Hans Hateboer als enige Nederlander in de basis. Middenvelder Marten de Roon moest toekijken vanwege een schorsing. Robin Gosens (oud-speler van onder meer Heracles Almelo en Vitesse) mocht een halfuur voor tijd invallen.

Slimheid

Atalanta bezorgde Napoli een lastige middag, maar kon de pientere Mertens niet afstoppen. De oud-speler van onder meer PSV besliste de strijd halverwege de tweede helft. Hij sloop slim weg achter de defensie, kreeg de bal precies op tijd en rondde bekwaam af.

Bastos kan zijn geluk niet op na zijn goal tegen Chievo Verona

Lazio wint, Interazionale-AS Roma gelijk

Stefan de Vrij heeft met Lazio eenvoudig gewonnen van Chievo Verona: 5-1. In het Stadio Olimpico waren Luis Alberto, Sergej Milinkovic-Savic (tweemaal), Bastos en Nani trefzeker voor de nummer drie van Italië. Alleen Manuel Pucciarelli kon namens Chievo wat terug doen.

De subtopper tussen Internazionale en AS Roma leverde geen winnaar op. Door een late goal van Matias Vecino werd het 1-1 in Milaan. Stephan El Shaarawy zorgde voor rust voor de 0-1 voor AS Roma, waar Kevin Strootman de hele wedstrijd in het veld stond.

Inter, dat al sinds 3 december niet meer heeft gewonnen in de Serie A, blijft vierde op elf punten van koploper Napoli. Roma is de nummer vijf op drie punten van Internazionale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl