Dick Advocaat

Excelsior pijnigt Sparta en Advocaat in slotfase

Sparta heeft z'n zevende nederlaag op rij geleden in de eredivisie. De thuisploeg capituleerde tegen Excelsior in de slotfase na een vrije trap van Anouar Hadouir: 3-2. Het was het tweede verlies onder Dick Advocaat.

In de derde minuut werkte Excelsior-verdediger Milan Massop de bal in het eigen doel. Even later schoot Ali Messaoud uit de rebound de 1-1 binnen.

Kort voor rust benutte Loris Brogno voor het iets betere Sparta een penalty. Drie minuten later krulde Messaoud de 2-2 om doelman Roy Kortsmit heen.

Na rust gebeurde er minder. Sparta drong aan, wat pas laat tot kansen leidde. Een inzet van Deroy Duarte werd knap geweerd door Theo Zwarthoed.

Een zeldzame Excelsior-aanval leidde kort voor tijd tot een vrije trap, waar Hadouir knap uit scoorde. Zijn eerste eredivisiegoal van het seizoen.

De Kralingers zegevierde voor de vijfde keer deze jaargang op vreemde bodem, een evenaring van het clubrecord uit 1982/1983 en 1983/1984.