NOS SportAangepast

Geen Pyeongchang voor snowboardcrosser De Blois

Zijn naam werd niet vaak genoemd tussen de Nederlandse wintersporters die kans maakten op een ticket naar Pyeongchang. Toch was snowboarder Glenn de Blois de laatste weken dicht bij deelname aan de Olympische Spelen op het onderdeel snowboardcross.

Om naar de Winterspelen te mogen, had hij minimaal eenmaal in de top-8 van een wereldbekerwedstrijd moeten eindigen. Daarin slaagde hij net niet.

Glenn de Blois

De Blois eindigde in het Turkse Erzurum als vijftiende. Eerder waren de kwartfinales in Cevinia (Ita) en Cerro Catedral (Arg) ook al het eindstation voor de 22-jarige snowboarder uit De Lier.

Via twee tweede plaatsen in de heats plaatste De Blois zich overtuigend voor de laatste zestien. In de kwartfinales maakte hij echter een fout bij de start, waardoor hij kansloos werd voor een plek bij de laatste acht.

Als hij in een van de wereldbekerwedstrijden een ronde verder was gekomen, had dat de Blois in combinatie met zijn positie op de ranglijst (39ste) een ticket voor Pyeongchang veroverd.

"Heel jammer dat ik het niet gehaald heb", reageerde De Blois nuchter. "Ik maakte in de derde ronde een fout in de startsectie en was klaar".

Drie snowboarders naar Spelen?

De Blois had de vierde Nederlandse snowboarder kunnen worden, die zou hebben voldaan aan de eisen voor de Olympische Spelen. Cheryl Maas en Niek van der Velden zijn al zeker van Pyeongchang op de onderdelen slopestyle en big air.

Ook Michelle Dekker (parallelreuzenslalom) zal maandag bij NOC*NSF worden voorgedragen door de Nederlandse Ski Vereniging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl