Auto's van de weg door gladheid, vooral problemen in het noorden

Aangepast
1/3In Wommels in Friesland botsten een auto en een strooiwagen op elkaar Camjo Media
2/3Auto belandt in sloot bij Dokkum Camjo Media
3/3Ongeluk door gladheid in Balkbrug in Overijssel Persbureau Meter

De gladheid op de wegen heeft op verschillende plaatsen in het land tot ongelukken geleid met gewonden. Vooral in het noorden was het volgens de politie lokaal erg glibberig door winterse buien en bevriezing van natte weggedeelten.

De politie telde vanochtend alleen al in de provincie Friesland vijftien ongelukken. In de meeste gevallen bleef het bij blikschade. Twee gewonden vielen er toen bij Engwierum een auto op de zijkant in een sloot belandde. Omrop Fryslan schrijft dat de oorzaak vermoedelijk ook daar gladheid was.

Op de A7 bij het Groningse Marum sloeg een auto over de kop en belandde in een sloot. RTV Noord meldt dat hierbij een lichtgewonde is gevallen.

Noord-Holland

Ook in Noord-Holland had het verkeer last van de gladheid. Op de A7 bij Medemblik strandde een auto in de vangrail en belandde een vrachtwagen in Venhuizen bijna in een sloot, bericht NH Nieuws.

In Noord-Brabant waren er aanrijdingen door gladheid in Raamsdonksveer, Aarle-Rixtel, Deurne en Budel. Omroep Brabant meldt dat in de laatste twee plaatsen automobilisten tegen een boom reden Een man en een vrouw raakten gewond. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht.

Gisteren leidde de gladheid ook op verschillende plaatsen tot ongelukken.

STER Reclame