Jonathan Opoku schiet VVV-Venlo naar 1-1

VVV-Venlo knokt zich naar gelijkspel bij ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft tegen VVV-Venlo de winst uit handen gegeven. De Venlonaren verdienden op karakter een punt: 1-1.

De thuisploeg zocht gelijk de aanval en drong VVV terug. De bezoekers loerden op foutjes om vanuit de omschakeling snel toe te kunnen slaan. ADO had als eerste succes: Bjørn Johnsen veranderde een schot van Danny Bakker van baan en liet daarmee doelman Lars Unnerstall kansloos.

VVV, met de geschorste trainer Maurice Steijn op de tribune, speelde na rust met passie, maar had pech met een kopbal op de paal van Vito van Crooy. ADO leek in slaap gedommeld en ook in het 'Haags kwartiertje' kwam de ploeg niet tot leven.

De geschorste VVV-trainer Maurice Steijn op tribune in Den Haag
    Romeo Castelen op de bank bij VVV-Venlo

Invaller Jonathan Opoku presenteerde de Haagse ploeg de rekening door net aan buitenspel te ontsnappen en oog in oog met Robert Zwinkels kalm te blijven. Hij had even later zelfs nog de winnende op de schoen, maar de sluitpost kon deze keer wel redding brengen.

Bij VVV maakte oud-international Romeo Castelen, terug in Nederland na een paar jaar buitenland, in de 77ste minuut zijn debuut voor de Limburgse ploeg.