Blijdschap bij matchwinner Youness Mokhtar

PEC boekt kleine, maar verdiende zege op NAC

PEC Zwolle heeft zaterdagavond in eigen stadion gewonnen van NAC Breda. PEC was oppermachtig, scoorde al snel, maar won uiteindelijk slechts met 1-0.

Youness Mokhtar opende al in de tweede minuut de score met een afstandsschot. En PEC had die score snel kunnen opvoeren als spits Terell Ondaan wat scherper was geweest.

Kort voor rust kreeg ook NAC een kans, maar Thierry Ambrose kwam niet tot een schot.

Ook na rust bleef PEC de kansen missen en bijna kwam NAC langszij via Pablo Mari. De centrale verdediger kon vrij inkoppen, maar zag doelman Boer redding brengen.

Omdat Ondaan na rust van dichtbij miste kon het pover spelend NAC blijven hopen op de 1-1. Een slotoffensief om dat punt te bemachtigen, kwam echter niet van de grond, al was Paolo Fernandes nog dicht bij de gelijkmaker met een schot dat net voor de lijn gekeerd werd door Philippe Sandler.

PEC heeft na vanavond al 36 punten. Dat is meer dan over het hele vorige seizoen.