Thomas leert van El Ahmadi en leeft zijn droom

Aangepast
Ryan Thomas bedankt het publiek Pro Shots

Ryan Thomas is momenteel een van de beste spelers in de eredivisie. De 23-jarige Nieuw-Zeelander, in dienst van PEC Zwolle, heeft het naar zijn zin in de Hanzestad, al lijkt het erop dat hij zijn contract dat afloopt in de zomer van 2019 misschien niet uitdient.

Zover is het echter nog niet, zeker niet nu zijn dochter Lily Mae is geboren en de 23-jarige middenvelder het naar zijn zin heeft.

Andere rol

Thomas heeft dit seizoen onder de nieuwe trainer John van 't Schip, opvolger van Ron Jans, een andere rol gekregen. Als centrale middenvelder, waarbij hij het spel verdeelt. Dat bevalt hem goed, zegt hij.

"Van 't Schip heeft mij op een nieuwe positie gezet, heeft mij veel vertrouwen gegeven en tot nu toe verloopt alles goed", zegt Thomas.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Thomas maakt z'n dromen waar bij PEC

Hij keek veel naar beelden van onder anderen Kamohelo Mokotjo en Karim El Ahmadi en paste die leerervaringen toe in zijn eigen spel.

"Als speler wil je de bal hebben, zo veel mogelijk. Zelfs als je de bal niet hebt, centraal op het middenveld, kun je het spel beïnvloeden. Dat is wat ik graag doe."

PEC Zwolle speelt zaterdag om 19.45 uur tegen NAC Breda. De wedstrijd is live te volgen via het liveblog op NOS.nl en Teletekst. Beelden zijn te zien in Studio Sport Voetbal om 22.28 uur op NPO 1.

Revelatie

Thomas kwam in 2013 aanwaaien in Zwolle en is vijf jaar later een revelatie. "Als je opgroeit in een klein dorpje als Te Puke, komt het nooit in je op om in Nederland professioneel voetbal te bedrijven." Dat hij dat is gaan doen en het ook doet, is dus ook andere clubs opgevallen.

Thomas blijft er nuchter onder: "Ik speel elke week en ben belangrijk, daar heb ik van gedroomd. En nu leef ik mijn droom. Ik ben gelukkig."

Ryan Thomas eerder dit seizoen in actie tegen NAC Pro Shots

STER Reclame