NOS SportAangepast

Federer, Djokovic en Thiem met gemak naar laatste zestien

Roger Federer, Novak Djokovic en Dominic Thiem zijn doorgedrongen tot de achtste finales van de Australian Open. Ze hadden allen slechts drie sets nodig om de laatste zestien te bereiken.

Federer voegde zich als laatste in het rijtje. In de Rod Laver Arena bleek de Zwitser een maatje te groot voor de Fransman Richard Gasquet: 6-2, 7-5, 6-4.

Roger Federer

Ook in zijn eerste twee partijen, tegen de Sloveen Aljaz Bedene en de Duitser Jan-Lennard Struff, stond Federer geen set af.

Tegen Gasquet kwam de titelverdediger en de als tweede geplaatste Zwitser nooit serieus in de problemen. In de tweede set ging het lang gelijk op en bij een voorsprong van 6-5 brak Federer Gasquet, waarna de set direct binnen was.

De Fransman richtte zich in de derde set nog wel op en kwam van een vrij uitzichtloze achterstand terug tot 4-4. Federer sloeg bij 5-4 op de service van Gasquet echter opnieuw toe.

Federer, die vorig jaar in Melbourne de Spanjaard Rafael Nadal in de finale versloeg, neemt het in de achtste finales nu op tegen Marton Fucsovics. De 25-jarige Hongaar is momenteel de nummer tachtig van de wereld.

Djokovic heeft geen kind aan Ramos

Novak Djokovic bereikte voor de elfde keer de vierde ronde van de Australian Open. De 30-jarige Serviër kende in de derde ronde weinig problemen met de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas: 6-2, 6-3, 6-3.

​Novak Djokovic

Djokovic was al zes keer de beste op de Australian Open. De voormalige nummer één van de wereld stond een half jaar aan de kant vanwege een slepende elleboogblessure en had ook in de aanloop naar het eerste grandslamtoernooi van het jaar last van zijn elleboog.

In de wedstrijd vroeg de Serviër wel twee keer een medische timeout aan, maar dat was verder geen beletsel om de partij in bijna tweeënhalf uur naar zich toe te trekken. Ramos kreeg geen moment uitzicht op enig succes.

Tot dusver gaat het in Australië vrij eenvoudig voor Djokovic. Alleen in de tweede ronde moest hij, tegen de Fransman Gaël Monfils, een set afstaan. In de achtste finales neemt hij het nu op tegen de Zuid-Koreaan Chung, die verrassend Alexander Zverev naar huis stuurde.

Ook Thiem makkelijk door

Ook Dominic Thiem wist zich zonder al te veel moeite te plaatsen voor de volgende ronde in Melbourne. De Oostenrijker was met 6-4, 6-2, 7-5 de Fransman Adrian Mannarino de baas.

Dominic Thiem

De twee troffen elkaar voor de zevende keer en steeds kende de partij dezelfde winnaar. De als vijfde geplaatste Thiem is nu op grandslamtoernooien voor de vijfde keer op rij doorgedrongen tot de laatste zestien.

Thiem treft nu Tennys Sandgren, die de week van zijn leven beleeft. De 26-jarige onbekende Amerikaan (ATP-97) versloeg eerder Stan Wawrinka en staat in de achtste finales door een zege op Maximilian Marterer: 5-7, 6-3, 7-5, 7-6 (5).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl