De onderste vijf
NOS VoetbalAangepast

De onderste vijf: Pot neemt schuld niet op zich bij degradatie Sparta

Deze week ontwaakt de eredivisie uit zijn winterslaap met als hoogtepunt de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Maar ook onderin is de spanning te snijden. Wordt het beter of blijft het bibberen?

In Langs de Lijn En Omstreken worden deze week de nummers 14 tot en met 18 onder de loep genomen. Vandaag: vijf stellingen voor Cor Pot, assistent-trainer van Sparta Rotterdam.

Cor Pot in de regen

1. Alex Pastoor heeft er een rommeltje van gemaakt in de eerste seizoenshelft.

"Dat is een beetje moeilijk te zeggen. Hij heeft het in de eerste fase heel goed gedaan, maar is niet erg gelukkig geweest met zijn aankopen. Het ging uiteindelijk ook wat minder."

2. Het was een geweldige beslissing van Dick Advocaat om Michel Breuer z'n aanvoerdersband af te nemen.

"Het moment dat hij niet meer of minder aan spelen toekomt, betekent dat je hem niet als aanvoerder kan houden. Dan moet er een ander komen, in dit geval Ryan Sanusi."

3. Het wordt tijd dat Dick Advocaat (70) met pensioen gaat.

"Waarom? Hij heeft genoeg energie. Dick is fit, zowel geestelijk als lichamelijk. Ik zie niet in waarom hij moet stoppen."

4. Sparta is een veel mooiere club dan stadgenoot Feyenoord.

"Het zijn twee heel verschillende clubs. Sparta heeft een rijke historie, Feyenoord is een hele grote volksclub. Dat kan je niet vergelijken. Kiezen? Dan toch Sparta."

Dick Advocaat, hoofdtrainer van Sparta

5. Als Sparta degradeert dit seizoen, dan is dat de schuld van Advocaat en Pot.

"Natuurlijk niet. Wie of wat dan wel de schuld geven? Het beleid van Sparta. Wij proberen de club te redden, daar hebben we onze nek voor uitgestoken. We proberen wat spelers te halen, dat is niet gemakkelijk. We gaan er alles aan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl